Οι εργαζόμενοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται οι απολύσεις ως μέτρο πίεσης προς της κοινοπραξίας προς τη κυβέρνηση και την Αττικό Μετρό για να ικανοποιηθούν οι οικονομικές της διεκδικήσεις. Επισημαίνουν ότι μπορούν ακόμη να γίνουν και προσλήψεις

Ανοιχτό αφήνουν οι εργαζόμενοι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται οι απολύσεις ως μοχλός πίεσης από τη κατασκευάστρια κοινοπραξία.

Σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της κοινοπραξίας και της Αττικό Μετρό. Στη κοινοπραξία, εκπρόσωπός της τους δήλωσε ότι οι απολύσεις έγιναν επειδή δεν υπάρχει κατασκευαστικό αντικείμενο. Αλλά οι ίδιοι δηλώνουν ότι όχι μόνο υπάρχει και δεν είναι απαραίτητο να γίνουν οι απολύσεις, αλλά αυτοί οι επτά εργαζόμενοι μπορούν να απασχοληθούν σε άλλα ανοιχτά μέτωπα, ενώ τονίζουν ότι μπορούν να γίνουν ακόμη και προσλήψεις. 

Οι εργαζόμενοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται από τη κοινοπραξία ως μοχλός πίεσης προς τη κυβέρνηση και την Αττικό Μετρό, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, για να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα και να υποχρεωθούν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις της, που εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα με την επιστολή - απειλή εγκατάλειψης του έργου. 

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υπογράψουν και να μην παραλάβουν τις ειδοποιήσεις των απολύσεων, ενώ εκφράζουν φόβους, ότι ενδέχεται να κοινοποιηθούν και νέες απολύσεις τις επόμενες μέρες.