Συνεχίζει την προεκλογική περιοδεία του στις πόλεις της Βορείου Ελλάδος ο πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης. Αύριο, Μ. Τετάρτη, θα μεταβεί στην Καβάλα και στην Ξάνθη. Στις 10.30 το πρωί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Ξάνθη, όπου και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (δίπλα στο Δημαρχείο).
Παράλληλα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους μικροομολογιούχους τους οποίους χαρακτήρισε ως μια ακόμη ¨παράπλευρη απώλεια¨ στην ιστορία του ελληνικού… success story.
Στην ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Την ώρα που οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος πανηγυρίζουν για την έξοδο στις αγορές με ληστρικό επιτόκιο και την άφιξη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα, μέσα στο τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργούν τα συστημικά ΜΜΕ, φαίνεται πως κάποιοι διέγραψαν από τη μνήμη τους το δράμα των 15.000 οικογενειών που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής στο ελληνικό Δημόσιο.
»Οι μικροομολογιούχοι έχασαν σε μία νύχτα τις αποταμιεύσεις τους, όταν ο κύριος Βενιζέλος και η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να τους αντιμετωπίσουν ως επενδυτές και όχι σαν αποταμιευτές. Έτσι, δεν εξαιρέθηκαν από το PSI. Τα φυσικά πρόσωπα είχαν στα χέρια τους ομόλογα αξίας 1,2 δις ευρώ. Η πλειοψηφία αυτών κατείχε ομόλογα αξίας 5.000-150.000, που ήταν αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής, ο ιδρώτας και οι κόποι τους. Το έγκλημα τους ήταν ότι εμπιστεύτηκαν το κράτος τους…
»Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, πως ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός τους είχε τάξει προεκλογικά την πλήρη αποζημίωση τους. Ασφαλώς δεν είναι αυτή η μόνη προεκλογική δέσμευση που αθέτησε ο κύριος Σαμαράς.
»Με τη ζωή, όμως, 15.000 οικογενειών, με τα χρήματα που αποταμίευσαν με κόπους και βάσανα, δεν μπορεί να παίζει κανείς. Ένα μεγάλο μπράβο στους δεκάδες Μητροπολίτες και Δημάρχους από όλη την Ελλάδα που ζητούν με επιστολές τους από την Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να επιστρέψουν στους ομολογιούχους τις αποταμιεύσεις τους.
»Τουλάχιστον εκεί στη συγκυβέρνηση σταματήστε να τους κοροϊδεύετε. Νοικοκυραίοι άνθρωποι είναι, όχι ψυχρά νούμερα…», καταλήγει η ανακοίνωση του κυριου Ψωμιάδη.