gavotsis_drimos_20140401_01.jpg

Βολές σε βάρος της απερχόμενης δημοτικής αρχής εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, με αφορμή της αδράνεια της στο θέμα του νερού της Μυγδονίας.

 

Μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή «ΣΚΑΙ Τώρα», ο επικεφαλής της «Πολιτείας με Όραμα» κατηγόρησε την απερχόμενη διοίκηση του δήμου ότι εδώ και 3,5 χρόνια έχει εγκαταλείψει το πρόβλημα.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συγκέντρωση των νιτρικών στο νερό να ξεπεράσει όχι μόνο το επιτρεπτό όριο των 50 mg/l αλλά να φτάνει και στα 70 mg/l, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Γαβότσης.

Όσον αφορά τις ενέργειες στις οποίες προέβη ως πρώην δήμαρχος Μυγδονίας, ο κ. Γαβότσης υπογράμμισε πως από το 2007 που διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα του νερού, προχώρησε στην λήψη μέτρων.

«Με τις κατάλληλες μεθόδους που ακολουθήσαμε και τις συμβουλές που δίναμε στους κατοίκους, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα νιτρικά, κάτω από το επιτρεπτό όριο», επισήμανε ενώ σημείωσε πως η υψηλή συγκέντρωση νιτρικών στο νερό, οφείλεται στη χρήση λιπασμάτων και γενικά βιολυμάτων, καθώς, όπως παρατήρησε, «πρόκειται για κτηνοτροφική και αγροτική περιοχή»