Σε σύντομο βίντεο η Ελεάννα Ιωαννίδου, υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη δημοτική κίνηση «Γειτονιές σε δράση – Οικολογία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη» εξηγεί, γιατί ήρθε η ώρα να δώσουμε νόημα στο "αυτό" της αυτοδιοίκησης με αποκέντρωση και διαφάνεια.

Αναφέρεται στην ανάγκη να δοθούν αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες στα δημοτικά διαμερίσματα, να επιστρέψει η εξουσία στους πολίτες , με την οργάνωση της πόλης στη βάση της γειτονιάς.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με την  Ελεάννα Ιωαννίδου και τη δημοτική της ομάδα, θα είναι οι ουσιαστικές συνελεύσεις της γειτονιάς, τα συμμετοχικά τεχνικά προγράμματα, γιατί αυτό που θέλουν είναι η πραγματική δημοκρατία ως αντίβαρο στις φωνές που την απαξιώνουν.

Στο ίδιο βίντεο, τμήμα μιας σειράς όπου θα συμμετάσχουν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αστέρης Μασούρας συνοψίζει με ποιο τρόπο τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση – Οικολογία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη» θα επιτύχουν στο δήμο Θεσσαλονίκης περισσότερη διαφάνεια και μηχανισμούς ελέγχου από τους πολίτες.

Ο κ. Μασούρας προτείνει η  νέα σχέση δήμου–δημότη να υποστηριχθεί με υπηρεσίες φιλικές και προσβάσιμες από τον πολίτη, καθώς και με τεχνολογίες ελεύθερου λογισμικού και ανοιχτών προτύπων.
Για το μοντέλο ανάπτυξης  που ακολουθήθηκε από τη διοίκηση του Δήμου ο κ. Μασούρας είναι καυστικός. «Δήμοι με μικρότερο πληθυσμό και δυνατότητες μας έχουν ξεπεράσει, ενώ εμείς περιμένουμε το ΕΣΠΑ», αναφέρει.