Διαγωνισμό Θεατρικής Αφίσας με θέμα «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες» αλλά και Θερινό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής για παιδιά ανακοίνωσε το ΚΘΒΕ για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας.

Αφορμή, η προετοιμασία της θεατρικής παράστασης που θα ανεβάσει η Παιδική Σκηνή την περίοδο 2014-2015. Πρόκειται για το δημοφιλές έργο του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες» και το ΚΘΒΕ με συνδημιουργούς τα παιδιά θα ετοιμάσει μια θεατρική παραγωγή που θα βασίζεται στα πρότυπα της κλασικής παιδικής λογοτεχνίας.
Ο διαγωνισμός
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ε' τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας. Οι μαθητές θα πρέπει να αποδώσουν εικαστικά την έννοια του ταξιδιού στις πέντε ηπείρους, σε μια αφίσα με διαστάσεις 40 Χ 30 cm (οριζόντιος ή κατακόρυφος προσανατολισμός), με ελεύθερη τεχνοτροπία, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφεται ο τίτλος του έργου («Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες») και το όνομα του συγγραφέα (Ιούλιος Βερν).
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ομαδική και σε επίπεδο σχολικής τάξης.
Κριτήρια επιλογής θα είναι η πρωτοτυπία και η ικανότητα μετάδοσης του μηνύματος. 
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων θεωρείται η Παρασκευή 30 Μαΐου 2014. Τα έργα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά ή να παραδοθούν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου, στο Διοικητικό Τμήμα (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00) στο ΚΘΒΕ, Εθνικής Αμύνης 2. 
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 9 Ιουνίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΘΒΕ.  

Με έμφαση στη συνδημιουργία

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν τα παιδιά κοντά στην έννοια της συνδημιουργίας και να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας θεατρικής αφίσας. 
Η ανάδειξη του νικητήριου έργου θα αποτελέσει την κεντρική αφίσα προβολής της θεατρικής παραγωγής καθώς και την εφαρμογή της σε banner, έντυπα και καταχωρήσεις σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. 
Στα παιδιά της τάξης της οποίας το έργο θα βραβευτεί, θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες» για τη θεατρική περίοδο 2014 -2015.
Όλες οι αφίσες θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θεάτρου.

Το Εργαστήρι

Το εργαστήριο περιλαμβάνει μαθήματα δημιουργικής γραφής, σκηνοθεσίας, χορογραφίας, σκηνογραφία και ενδυματολογίας. Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν τη δημιουργική διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης και να συμμετέχουν ενεργά στο τελικό αποτέλεσμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 
στην ε΄ και στ΄ τάξη Δημοτικού και στην α΄και β΄ τάξη Γυμνασίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε τρεις περιόδους.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς των μαθητών μπορούν να δηλώσουν απευθείας τη συμμετοχή των παιδιών τους στο ΚΘΒΕ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.