Με ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να γίνει η επιστροφή πολλών εκδρομέων του Πάσχα στις πόλεις τους.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Για τη Θεσσαλονίκη, σήμερα, Δευτέρα της Διακαινησίμου, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Για την υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη αναμένονται, επίσης, λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών από το απόγευμα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου.