Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζει αύριο, Τετάρτη 2 Απριλίου, ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, με βιβλιοπαρουσίαση, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων.
Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου διοργανώνει αύριο, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μια μεγάλη εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57), που θα έχει δύο μέρη:
Το πρωί, στις 9, στα 13ο και 23ο Δημοτικά Σχολεία, η ποιήτρια Μ. Καραχάλιου θα δείξει στους μαθητές να κατασκευάζουν ιδεογράμματα, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά συμμετέχοντας στο εργαστήρι «Ο Χαρταετός του Φερεϋντούν». Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι του Φερεϋντούν» από το συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλο και η προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Τα ρούχα του Βασιλιά». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη μουσική ομάδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Το απόγευμα στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι του Φερεϋντούν» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους και στη συνέχεια οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης μπορούν να συμμετάσχουν στο εργαστήρι «Ο Χαρταετός του Φερεϋντούν».