Από τις Σέρρες ξεκίνησε ο πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης τις προεκλογικές του περιοδείες ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Σερρών όπου αφού μίλησε για την ανάγκη να μη σιωπήσει η φωνή της γιατί «υπηρετεί εθνικούς στόχους σε παραμεθόριους νομούς όπως οι Σέρρες», συνεχάρη δημοσιογράφους και τεχνικό προσωπικό για τη δουλειά που έχουν κάνει όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα.
Ακολούθως παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου τόνισε ότι μπήκε μπροστά προκειμένου να πετύχει την ενότητα της κεντροδεξιάς. Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία του με τους κυρίους Β. Πολύδωρα, Χρ. Ζώη και Ν. Νικολόπουλο επανέλαβε πως «εμείς παραμένουμε στη γραμμή της ευθύνης, εκφράζουμε την αυθεντική, λαϊκή, πατριωτική κεντροδεξιά», ενώ εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., τόνισε για ακόμη μια φορά οτι στο ευρωκοινοβούλιο απαιτούνται πατριωτικές φωνές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κομπάρσος των εξελίξεων. Τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε στις Βρυξέλλες, μάχη που δεν μπορεί να γίνει με νεροπίστολα».
Τέλος, ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον απάντησε πως θα πάει σπίτι του μόνο όταν το αποφασίσει ο λαός.
Στη συνέχεια ο κ. Ψωμιάδης επισκέφθηκε το παζάρι των Σερρών όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα. Αμέσως μετά αναχώρησε για την πόλη της Δράμας.
Εκεί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους της Δράμας όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Εμείς στην ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. είμαστε πατριώτες και όχι εθνικιστές. Δεν θα μας αφαιρέσει το δικαίωμα αυτό της αγάπης για την πατρίδα η ψευτοκουλτούρα του 2%. Ασφαλώς και μιας και βρισκόμαστε στη Μακεδονία, όλοι πλέον έχουμε καταλάβει πως όταν μιλάς για τη μακεδονική γη, την τιμημένη αυτή γη, είσαι ξένος και εχθρός για το σύστημα».
Στη συνέχεια ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε τις βασικές αρχές του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., μίλησε για τη συνεργασία που ξεκίνησε με τους κ.κ. Β. Πολύδωρα, Χρ. Ζώη και Ν. Νικολόπουλο ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, ενώ ερωτηθείς για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ σχολίασε: «Θα μας κρίνει όλους ο λαός, τον κ. Θόδωρο Ζαγοράκη και η Θύρα 4».