Την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας για την κατασκευή νέας οδικής γέφυρας στην περιοχή της συνοριακής διόδου «Κήπων – Υψάλων ανακοίνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ».
Η υπογραφή του διμερούς πρωτοκόλλου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», την Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 10.00 π.μ. 

Από ελληνικής πλευράς, το πρωτόκολλο θα υπογράψει ο Στράτος Σιμόπουλος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επικεφαλής της Μεικτής Επιτροπής Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Έργου (ΜΕΣΠΕ), ενώ από τουρκικής ο M. Habib Soluk, αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της γείτονος. 

Παρόντες θα είναι ο γενικός γραμματέας  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Παρασκευάς Σαββαΐδης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κατσιμίγας, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Uğrul Biltekin, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τουρκίας, και η Μεικτή Ομάδα Εργασίας των δύο χωρών.

Η γέφυρα θα έχει διατομή κλάδου αυτοκινητοδρόμου με δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο. Το συνολικό μήκος της θα είναι περίπου 810 μ., από τα οποία 344 μ. βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.