Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, στις 10:30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).


Στη σύσκεψη κάλεσε ο πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου του «Καλλικράτη».  Θα πάρουν μέρος τα μέλη του Σ.Τ.Ο. Στυλιανός Λιακόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Καζαντζίδης, δημοτικός σύμβουλος, καθώς επίσης οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι από: την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της  Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο, την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το Γ΄ Σώμα Στρατού, τον ΟΑΣΘ και το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον έχουν κληθεί εθελοντικές ομάδες, αλλά και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των όμορων δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη και Νεάπολης-Συκεών καθώς οι δύο δήμοι συμμετέχουν εθελοντικά στην περιφρούρηση του δάσους του Σειχ-Σου για την αντιμετώπιση των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών.