Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για εκδικητικότητα προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ, αλλά και για τη δημιουργία ενός νέου φορέα, που έχει αθηνοκεντρικό σχεδιασμό.>>>

Ευθεία επίθεση προς τον παντελή Καψή, για τους χειρισμούς του στο θέμα της ΕΡΤ έκανε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ:

"Δεν έχει τέλος η εκδικητικότητα της κυβέρνησης και του υφυπουργού με αρμοδιότητα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή έναντι των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Έντεκα μήνες μετά το πρωτοφανές κλείσιμο της ΕΡΤ, τα εργασιακά δικαιώματα του δυναμικού της εξακολουθούν να καταπατούνται και οι νόμιμες απαιτήσεις τους στην καταβολή αποζημιώσεων και δεδουλευμένων με βάση την πραγματική προϋπηρεσία τους όχι μόνο δεν ικανοποιούνται αλλά αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με την τακτική αντιφατικών διαρροών.
Είναι σαφές ότι ο κ. Καψής, που εσχάτως είναι ανοικονόμητος σε δηλώσεις με τις οποίες προσπαθεί να μεταφέρει σε τρίτους τις ευθύνες του για την κατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με τις ενέργειές του επαληθεύει την αντίληψη ότι η κυβερνητική τακτική αποσκοπεί πλέον στην οικονομική εξαθλίωση των δημοσιογράφων που υπηρέτησαν την Ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον υφυπουργό αντί να αναζητεί ευθύνες σε συνδικαλιστές:
  • Να απαντήσει γιατί αφάνισε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζοντας έναν φορέα πλήρως αθηνοκεντρικό με μόνο δεκαπέντε δημοσιογράφους για τη Βόρεια Ελλάδα.
  • Γιατί η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως ο χειρότερος και πιο κακόπιστος εργοδότης προς τους εργαζόμενους που εξαιτίας της έχασαν τη δουλειά τους.
  • Να απαντήσει πώς θα αποκαταστήσει τους όρους λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα οποία η ΕΡΤ κάλυπτε"