Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ο Ανακυκλωσούλης σώζει το περιβάλλον». Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Φωκά και Τριών Ιεραρχών (24 Μαρτίου), συνεχίστηκε στον παιδικό σταθμό Πανοράματος και Μ. Αλεξάνδρου (26 Μαρτίου), ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στους υπόλοιπους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Στόχος είναι τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης, να μάθουν για τα υλικά που ανακυκλώνονται αλλά και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους να συμμετέχουν ενεργά και συνειδητά στην προστασία του περιβάλλοντος.
«Για τρίτη χρονιά συνεχίσαμε τα μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης συνολικά σε 20.000 μαθητές και παράλληλα από αυτό το μήνα εφαρμόζουμε το νέο πρόγραμμα “Ανακύκλωση στις αυλές μας” σε περίπου 100 σχολεία. Δίνουμε βαρύτητα στα παιδιά και θέλουμε να είναι οι πρεσβευτές της ανακύκλωσης. Οι μικροί δημότες γίνονται το παράδειγμα, ενώ μας αποδεικνύουν με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους ότι αγαπούν την πόλη και σέβονται το περιβάλλον», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Θανάσης Παππάς.
Στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος την Κυριακή 6 Απριλίου από τις 11 το πρωί θα παρουσιαστούν εκθέσεις και εικαστικές δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά τόσο των παιδιών όσο και των παιδαγωγών στα γυάλινα περίπτερα -του «Κήπου της Άμμου» και του «Κήπου των Εποχών» από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης και στο περίπτερο της Μεσογείου από το δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός»- της Νέας Παραλίας. Την ίδια μέρα στο περίπτερο του «Κήπου των Γλυπτών» θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιούνται στον δήμο για την ανακύκλωση.
«Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα παιδιά μπορούν να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον και να παρεμβαίνουν δημιουργικά. Για το σκοπό αυτό τα καλλιτεχνήματα τα οποία εμπνεύστηκαν κατά τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση θα εκτεθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνουμε» ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα.