Η "φωτογραφική" τροπολογία με την οποία ξεπεράστηκε ο "σκόπελος" του ασυμβίβαστου για τον Γιάννη Μπουτάρη ενόχλησε ιδιαίτερα το Σταύρο Καλαφάτη.>>>
Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη έκανε ο Σταύρος Καλαφάτης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη μη έγκαιρη παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
"Τι να πει κανείς; Δεν είναι εντάξει, ούτε με τις στοιχειώδεις προσωπικές του υποχρεώσεις. Μπορεί να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις της πόλης; Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη με τον κ. Μπουτάρη. Το αγνόησε; Δεν έδειξε την επιμέλεια που έπρεπε; Δεν ήξερε; Σε κάθε περίπτωση όμως. Αλήθεια: μπορεί κανείς να εμπιστευθεί αυτόν τον άνθρωπο για να πάρει τα ηνία της πόλης στα χέρια του;", δήλωσε με νόημα ο Σταύρος Καλαφάτης.
Αναφορικά με την κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση, ο Σταύρος Καλαφάτης έβγαλε μια πικρία, ωστόσο προτίμησε να μη τη σχολιάσει και να μετατοπίσει το "βάρος" αυτής της κίνησης στο Γιάννη Μπουτάρη.
"Για μένα ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Τον κύριο Μπουτάρη είχα να αντιμετωπίσω ως κύριο αντίπαλό μου πριν ενάμιση μήνα, τον κύριο Μπουτάρη θα αντιμετωπίσω και σήμερα. Από εκεί και πέρα το βάρος θα το σέρνει ο κ. Μπουτάρης. Αυτός έχει το πρόβλημα"