Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μανόλη Λαμτζίδη, πραγματοποιήσε χθες στο «Θεατράκι της οδού Χηλής» στην Καλαμαριά ανοιχτή γενική συνέλευση. Κατά τη διάρκειά της ανακοινώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και οι βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις του συνδυασμού σε συνδυασμό με τη λήψη άμεσων μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Καλαμαριά.
Οι βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις του συνδυασμού είναι:
1. Αδιαπραγμάτευτη αντίθεση στις καλλικρατικές δομές και στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές.
2. Αποκεντρωμένη δράση και παρουσία του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου προς τις εγκαταλειμμένες από τη σημερινή δημοτική αρχή συνοικίες.
3. Δημιουργία νέων θεσμών αμεσοδημοκρατικής έκφρασης των πολιτών (συνοικιακά συμβούλια, ανοιχτές συνελεύσεις κλπ.)
4. Κατάρτιση προϋπολογισμού σε συμμετοχική βάση.
5. Συνεννόηση και συνεργασία με τους εργαζόμενους του δήμου και πρώτα από όλα με το σωματείο στην κατεύθυνση απόκρουσης των μνημονιακων πολιτικών και ακύρωσης των αντεργατικών ρυθμίσεων, όπως αυτή της αξιολόγησης με προαποφασισμένο από την κυβέρνηση ποσοστό δήθεν ακατάλληλου προσωπικού!
6. Απομάκρυνση άμεσα όλων των σκουπιδιών από το παραλιακό μέτωπο, το Στρατόπεδο Κόδρα και όλους τους άλλους «ξεχασμένους» χώρους. Αποκατάσταση και εξωραϊσμός.
7. Ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών σε ποσοστό 100% ή, διαφορετικά, μείωσή τους καταρχήν επιλεκτικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες και με συγκεκριμένο σκοπό και περιεχόμενο (πχ. σε ανέργους, σε αποδεδειγμένα άπορους κλπ.)
8. Καθιέρωση στην πράξη της αρχής της πραγματικής ανακύκλωσης των απορριμμάτων σε συνδυασμό με το διαχωρισμό στην πηγή, τη δραστική μείωση του όγκου τους προς όφελος των δημοτών και για την προστασία του περιβάλλοντος.
9. Για λόγους διαφάνειας οι πολίτες της Καλαμαριάς αποκτούν -μέσα από το διαδίκτυο- άμεση πρόσβαση στις καθημερινές δοσοληψίες (συμβάσεις, προμήθειες) του δήμου. Επιβάλλεται ως κανόνας ο μειοδοτικός διαγωνισμός και όχι οι απευθείας αναθέσεις!
10. Εκδίδεται «Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για άνεργους, αποδεδειγμένα άπορους, ΑΜΕΑ κ.λπ. με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε προϊόντα , αγαθά και υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος ύστερα από συνεννόηση του δήμου με τους προμηθευτές, εμπόρους ή και παραγωγούς (πχ. ειδικές συμφωνίες με σούπερ μάρκετ της περιοχής κλπ.).
11. Άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής ώστε κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς νερό, θέρμανση, τροφή σε συνεργασία με τα τοπικά κοινωνικά κινήματα.
12. Συστηματική καταγραφή του συνόλου της δημόσιας και δημοτικής ακίνητης περιουσίας, στα όρια του δήμου Καλαμαριάς. Κηρύσσεται ανένδοτος αγώνας, ώστε καταρχήν τα έξι δημόσια ακίνητα-«φιλέτα» του δήμου, που είναι στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, να εξαιρεθούν από τη λίστα.
13. Κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού του αστικού πρασίνου.
14. Άμεσες και δυναμικές ενέργειες, για την επαναλειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ στη Μουρουζιδών.
15. Επιβολή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξ υπαρχής για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού χάους ειδικά στο κέντρο της Καλαμαριάς.
Τα πρώτα 58 άτομα (34 άνδρες και 24 γυναίκες, ποσοστό 42%) που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο με αλφαβητική σειρά είναι:
Aγγελοπούλου Δέσποινα, Aθανασίου Κωνσταντίνος, Αγραφιώτης Μιχάλης, Αθανασιάδης Ιωάννης, Αθανασιάδης Οδυσσέας, Αλεξιάδου Ελένη, Αμπατζίδου Ερυφίλλη, Αναστασιάδης Θωμάς, Ανδρεάδης Ανδρέας, Ανοιξιάδου Ευαγγελία , Αντωνίου Φανή, Αποστολίδης Παναγιώτης, Βέττα Γεωργία , Βλάχου Φιλιππία, Βορδόγλου Ευάγγελος , Βουλγαράκης Νεκτάριος, Βραχνής Γέωργιος, Γκρίτζαλη Διαλεχτή, Δαμκαλής Σωκράτης, Δημητριάδης Σάββας, Ζαχαράκης Αριστοτέλης, Ηρακλείδης Αναστάσιος, Θεοδουλίδου Σοφία, Ιωαννίδης Δημήτριος, Ιωάννου Πόλυ , Καζάρα Φιλιώ, Καϊμακτσίδης Ιωάννης, Καισαρίδης Κυριάκος, Καλαφάτη Μαρία-Ελένη, Καμπουρίδης Λάζαρος, Καργάκης Στέφανος,Κογιάννης Θεόδωρος, Κοκκινίδης Θωμάς , Κοταλακίδου Ελένη, Κοτινάς Μιλτιάδης, Κωζαδίνος Αλέξανδρος, Κωνσταντινίδου -Λαδά Σεμίρα, Μαβίδης Σταύρος («Σταύρακας»), Μήτρου Eυαγγελία (Λίνα), Μισυρλής Νικόλαος, Μπαμπάλα Στεφανία, Μυλωνίδης Νικόλαος, Παπαγεωργιάδης Χρήστος, Παπουτσίδης Παναγιώτης, Παρίση Ερμιόνη,Περδίκη Σοφία, Πρασσάς Νικόλαος, Σίμου Νικολέτα,Σκουλάς Γρηγόριος, Σταμάτης Κωνσταντίνος, Ταξίδου Άννα, Τεμεκενίδης Άρης, Τζέσσικα Ζωή, Τζώγα Μαρία, Τραντίδης Βασίλειος, Τριανταφυλλίδης Απόστολος, Τσιούπα Αγγελική, Χριστοφορίδης Νικόλαος, Ψωμά Νίκη.