Παραιτήθηκε, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την υποψηφιότητά του, ο Αχμέτ Κουρτ, που κατέβαινε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουρτ επικοινώνησε με την Κουμουνδούρου και δήλωσε την παραίτησή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του εξήγησε πως εκτός από τις φωτογραφίες, η στήριξή του στο εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB για κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ριζοσπάστης ενώ οι φωτογραφίες του με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσέλ, οι λεγόμενοι Γκρίζοι Λύκοι έκαναν τον γύρο του twitter από τον ίδιο τον Αχμέτ Κουρτ.

O Aχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της τουρκικής ένωσης Ξάνθης που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.