Την έναρξη προγράμματος υποτροφιών με την ονομασία «Fellowship for a New Economy» ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Για 12 μήνες νέοι και έμπειροι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε εταιρίες των ΗΠΑ.

Θα λάβουν εξειδικευμένη γνώση και θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν δεξιότητες, απαραίτητες για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς στελεχών και επιχειρηματιών, ικανών να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια βιώσιμη λύση βασισμένη στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι πολυεθνικές Coca-Cola, Dow Chemical, Όμιλος Libra και IBM, καθώς και κορυφαίες εταιρίες των ΗΠΑ, όπως οι Hostess, Pabst, Huffington Post, R&R Partners, Suffolk Construction, Gristedes, Admirals Bank, Res-Tech Plastic Molding και Metanautix.
Μέσω του προγράμματος, στους συμμετέχοντες θα προσφερθεί ετήσια χρηματική κάλυψη ύψους 35.000-45.000 δολαρίων, για τα έξοδα διαβίωσης, ασφάλεια υγείας, καθώς και στήριξη για τη διαδικασία έκδοσης βίζα τύπου J-1 (βίζα επ' ανταλλαγής επισκέπτη).
Οι επιτυχόντες θα πρέπει να χειρίζονται με ευχέρεια την αγγλική γλώσσα (στον γραπτό και τον προφορικό λόγο) και να διαθέτουν, πέρα από εξαιρετικά ακαδημαϊκά προσόντα, επαγγελματική εμπειρία σε σημαντικούς για την ελληνική οικονομία τομείς, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Ενέργεια, η Πληροφορική, κ.ά.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου 2014, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.thehellenicinitiative.com/fellowship.
Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει εντός Ιουλίου, ενώ οι υπότροφοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2014.