«Προοπτικές διαχείρισης της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς: σε αναζήτηση στρατηγικής στην εποχή της κρίσης»  είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 10  Απριλίου, στις 17:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης.  Στις εργασίες της ημερίδας θα αναζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασιών στον ελληνικό χώρο, ενώ θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθούν τρόποι για τη δυναμική διαδικασία διαχείρισης της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει επιμέρους επεμβάσεις και ενέργειες, από την αναζήτηση και τον εντοπισμό των μνημείων μέχρι τις επεμβάσεις αποτύπωσης, συντήρησης, αποκατάστασης, ανάδειξης και κυρίως επανάχρησής τους.
Θα παρουσιαστούν νέες χρήσεις χώρων κατοικίας και εργασίας, εμπορίου και υπηρεσιών καθώς και χώρων ψυχαγωγίας και τουρισμού, εκπαίδευσης, άθλησης, κ.ά., που αποτελούν αντικείμενα επενδυτικού ενδιαφέροντος του ιδιωτικού αλλά και του μη κερδοσκοπικού τομέα, οι οποίοι σε συνεργασία με το δημόσιο μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις φάσεις του σχεδιασμού και της υλοποίησης.