Περισσότερες ακόμη και από τα φύλλα μιας αιωνόβιας... ελιάς είναι οι τάσεις στο ΠΑΣΟΚ. Πώς να μη φανούν στην παρουσίαση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης με την παράταξη "Πολίτες Μπροστά";


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως ανακοινώθηκε από χθες, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με την παράταξη "Πολίτες Μπροστά" , της οποίας ηγείται η Νιόβη Παυλίδου που είναι επιλογή της "Ελιάς", θα είναι ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος. Ο ίδιος άνθρωπος που έχασε στην ενδοκομματική μάχη -όπως ήταν φυσικό- από τον Σίμο Δανιηλίδη, όταν συνενώθηκε ο δήμος του, με το δήμο Συκεών.

Την υποψηφιότητά του παρουσίασε σήμερα η κ. Παυλίδου η οποία αναφέρθηκε στην διαδρομή του κ. Λαδόπουλου και γνωστοποίησε ότι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής, Πέλλας και Πιερίας θα είναι αντίστοιχα οι Ρούλα Μυκονιάτη, ξενοδόχος, Κυριακή Παπαδάκη, πτυχιούχος κοινωνικής πολιτικής και Δημήτρης Μαυροειδής, έμπορος.

Παράλληλα ανακοίνωσε τα ονόματα δέκα γυναικών υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων. Πρόκειται για τις Ελεονώρα Δελλίδου, Δέσποινα Καραγιάννη, Ελένη Μακαδασίδου, Μαριάμ Ξανθοπούλου, Αθανασία Παπαϊωάννου, Γεωργία Παπαδοπούλου, Χρυσή Περιδέλλη, Γιώτα Ποπότη, Χριστίνα Πρίτσιου και Αγγελική Τριανταφυλλίδου.

Ως εδώ καλά. Μετά μπήκε το θέμα μνημονιακός - αντμνημονιακός υποψήφιος. Ο κ. Λαδόπουλος απάντησε ότι "οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναμετρηθούν σε επίπεδο θέσεων και όχι ανάλογα με το αν κάποιος είναι πορφυρογέννητος ή από τζάκι, κόουτς ή αν πετάει βελάκια στη Μέρκελ".

Μετά ήρθαν τα πιο δύσκολα... Βλέπετε, αρχικά υπήρχε πρόταση να ειναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ο περιφερειακός σύμβουλος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, γνωστός για την δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μπαρμπουνάκης είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος, πριν τέσσερα χρόνια, αναγκάστηκε να... ανακρούσει πρύμναν και να δεχτεί την υποψηφιότητα Μπουτάρη, υπό τη σκέπη του ΠΑΣΟΚ, για το δήμο Θεσσαλονίκης. Και, καθώς, το ΠΑΣΟΚ (ξανα)στηρίζει Μπουτάρη, ο Μπάμπης Μπαρμουνάκης καλοείδε την περίπτωση να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Φαίνεται, όμως, ότι στο ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν "καλός ο Μπάμπης, αλλά λίγος"! Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από την απάντηση της κ. Παυλίδου: "Είχαμε πει από την αρχή ότι όλες οι υποψηφιότητες για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης θα συζητηθούν συλλογικά σαν πακέτο. Ήταν πολύ καλή η πρόταση για την υποψηφιότητα του κ. Μπαρμπουνάκη, όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο".

Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι να γιάνει...

Δ.Ι.Ασ.