Διόδια στη πόλη θέλει να βάλει ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε ο υπο΄φιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Δελής. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του Γ.Μπουτάρη ότι θα επιβληθεί αντίτιμο για την είσοδο στο Σέιχ Σου. 

"Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι ο αέρας του  «αντισυμβατικού και πρωτοποριακού δημάρχου» δεν είναι παρά αέρας κοπανιστός", δήλωσε ο Γ.Δελής. 

Κατηγορεί το Γ.Μπουτάρη ότι συγκαλύπτει από τον λαό της Θεσσαλονίκης ότι η επιβολή διοδίων στις πόλεις ήταν στα σχέδια των αστικών κυβερνήσεων από το 2007. "Προωθήθηκε από τον Γ. Σουφλιά και στηρίχθηκε από το –διαβόητο πλέον- Μ.Λιάπη, υπουργοί τότε της κυβέρνησης της ΝΔ!!" "Τέτοια ταύτιση απόψεων ο «αντισυστημικός» με το «κατεστημένο»!!", διερωτάται ο Γ.Δελής. 

"Ο λαός πληρώνει πανάκριβα την κατασκευή των οδικών αξόνων και τη χρήση τους, που έχουν παραχωρηθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ήδη προωθείται νέα αύξηση των διοδίων.
Τώρα θέλουν να του επιβάλουν εισιτήριο για την πρόσβαση στα δάση! Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας που ως δήμαρχος υλοποίησε και πρόκειται να συνεχίσει ο Γ. Μπουτάρης", προσθέτει. 

Όπως επισημαίνει, αυτό που χρειάζεται είναι η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος  για:
Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα που να είναι λαϊκή περιουσία.
Να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων.

Και καλεί το λαός της Θεσσαλονίκης να αξιοποιήσει την πείρα του και να στηρίξει στις ερχόμενες εκλογές τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στις περιφέρειες και τους δήμους, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.