«Η εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας επισφραγίσθηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή: από τις ίδιες τις αγορές» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα, μετά την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας πως «την επόμενη φορά η χώρα θα μπορεί να δανειστεί μεγαλύτερα ποσά με χαμηλότερα επιτόκια». 
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκατοντάδων επενδυτών και για πέρα από κάθε προσδοκία υποδοχή της χώρας μας στις αγορές, που έδειξαν εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ελλάδας και στην ικανότητά της να βγει γρηγορότερα του αναμενομένου από την κρίση.
Ο κύριος Σαμαράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές που με κόστος στήριξαν τις κυβερνητικές επιλογές. Υποστήριξε επίσης πως η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω όσους επιζητούν την κακομοιριά και τη μιζέρια και πως η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές σημαίνει συνολική μείωση του κόστους δανεισμού.
«Τα καταφέραμε, όπως θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια, αφήνοντας πίσω κάποιους στην κακομοιριά και τη μιζέρια. Με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές σήμερα ανοίξαμε τον δρόμο και με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα μειωθεί το συνολικό κόστος δανεισμού της χώρας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.