Δύο νέα σχολεία εγκαινιάστηκαν σήμερα το πρωί στη Πολίχνη και πλέον, μετά από 32 χρόνια, όλες οι σχολικές αίθουσες περνούν σε πρωινό κύκλο.

Πρόκειται για το 1ο δημοτικό σχολείο Πολίχνης και το 3ο Γενικό Λύκειο στα Μετέωρα, τα οποία εγκαινίασε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος. Τα δύο σχολεία μετά από παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής λειτουργούν εδώ και λίγους μήνες  σε πρωινό κύκλο, εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες εκατοντάδων μαθητών που ταλαιπωρούνταν με δύο βάρδιες.

Οι νέες σχολικές μονάδες φιλοξενούν περισσότερους από 500 μαθητές και αποτελούν τα πρώτα βιοκλιματικά σχολεία στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Συνοικιών. Οι καινούργιοι πολυχώροι εκπαίδευσης διαθέτουν αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διεύθυνσης., βιβλιοθήκες, αίθουσες υπολογιστών, φυσικής χημείας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής, αποθήκες - κυλικεία καθώς επίσης και αίθουσες για τις στεγαστικές ανάγκες των Συλλόγων Γονέων. Τα κτίρια είναι προσβάσιμα στα ΑΜΕΑ και καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες των μαθητών της περιοχής.

Τα έργα εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκαν  και εκτελέστηκαν με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Το συνολικό κόστος της τελικής δαπάνης των κτιρίων έφτασε τα 5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε: 
"Τα σημερινά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών, των καθηγητών και των γονιών δείχνουν σε όλους εμάς που αγαπάμε την τοπική αυτοδιοίκηση το δρόμο. Τα νέα πρότυπα σχολεία δείχνουν το δρόμο της δουλειάς, το δρόμο της ενότητας, δείχνουν το νέο δρόμο στη χώρας μας. Σήμερα αποδεικνύουμε ότι ακόμη και σε εποχές δύσκολες όταν οι άνθρωποι θέλουν, μπορούν να πετύχουν θαύματα. Και εδώ πετύχαμε θαύματα. Δείξαμε το δρόμο της δουλειάς, της προκοπής και της συλλογικότητας. Και έτσι θα βαδίσουμε στο μέλλον. Να κάνουμε ακόμη περισσότερα σχολεία και να έχουμε ακόμη πιο χαμογελαστά παιδιά".