metro_vardaris_01_thumb

24ωρη απεργία πραγματοποιούν, σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης. Αντιδρούν σε άλλες επτά απολύσεις από την κατασκευάστρια εταιρία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Σταύρο Στέτσικα, δικαιολογία για τις απολύσεις ήταν το ότι «σταμάτησαν τη λειτουργία τους τέσσερα μηχανήματα, επομένως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται καθώς δεν μπορούν να απασχοληθούν κάπου αλλού». Ο κ. Στέτσικας, όμως, υποστηρίζει πως αυτοί οι υπάλληλοι μπορουσαν να απασχοληθούν αλλού.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, το πρωί, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αυτήν την ώρα πραγματοποιούν γενική συνέλευση, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Συμμετέχουν περί τους 120 εργαζομένους σε όλες τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του έργου και στις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της κοινοπραξίας και της Αττικό Μετρό Α.Ε..

Εξάλλου, το πρωί, καταστηματάρχες της περιοχής Βαρδάρη, τα καταστήματα των οποίων είναι κρυμμένα εδώ και χρόνια πίσω από τις λαμαρίνες των εργοταξίων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα «να φύγουν οι λαμαρίνες».