Επίσκεψη στο Παλέρμο της Ιταλίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την ελληνική κοινότητα και τοπικούς φορείς,
καθώς και με κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις της αριστεράς, οι οποίες συμμετέχουν στη λίστα για τις ευρωεκλογές «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα». Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.
Εν τω μεταξύ, σχετικά με το θέμα που έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, το βίντεο Μπαλτάκου - Κασσιδιάρη και όλα όσα ακούγονται σε αυτό, χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σοκαρισμένος και ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Αθανασίου και Δένδια, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει θεσμικό και πολιτικό θέμα και ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς, για τον κ. Τσίπρα, οι αποκαλύψεις μαρτυρούν τον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού σε ένα μείζον ζήτημα για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος
Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, γνώριζε και είχε καταγγείλει την εγκληματική δράση της ΧΑ, δεν την ανακάλυψε με τη δολοφονία Φύσσα. Ομοίως, «είχε καταγγείλει τις 'εκλεκτικές συγγένειες' μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής και τώρα κατανοούμε πλήρως γιατί ο Μπαλτάκος είχε δηλώσει τα περί συνεργασίας με τη ΧΑ», σημείωσε.