Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος σε γραπτή δήλωσή του και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όλα τα κόμματα ζήτησαν την άμεση διερεύνηση του θέματος που ετέθη από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ότι έχει στα χέρια του οπτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που φέρεται να είχε με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, από το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, προκύπτει ότι είναι πολιτική η δίωξη του κόμματός του.

«Ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί. Αυτό που του ζητήθηκε πριν από λίγο, είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα», ανακοίνωσε πριν σταλεί η γραπτή ανακοίνωση από τον ίδιο τον κ. Μπαλτάκο, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Βούλτεψη.

Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όταν ρωτήθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.