Πέντε περίπου τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης διατέθηκαν σε τριακόσιες οικογένειες από το κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων του δήμου Παύλου Μελά για τις ημέρες του Πάσχα.
Κάθε δέμα περιελάμβανε αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, χυμούς, αναψυκτικά, λαμπάδες, ρούχα, κρέμες, πατάτες, αναψυκτικά, ψωμί και κρέας. Δικαιούχοι των δεμάτων αγάπης ήταν μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένοι.
Σημαντική ήταν η προσφορά μαθητών όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου Παύλου Μελά, απλών εργαζομένων της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, του στρατού αλλά πολιτών, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δήμου, προσφέροντας τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια κ.ά, δίνοντας ταυτόχρονα ένα μάθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.
Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων, συνομίλησε με τους πολίτες και τους ευχήθηκε καλό Πάσχα, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης. Αμέσως μετά δήλωσε: «Μέσα σε τρία χρόνια συγκροτήσαμε το πιο ισχυρό δίκτυο κοινωνικής παρέμβασης των δυτικών συνοικιών. Στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να καλύψουμε τις πρωτογενείς ανάγκες των ανθρώπων για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Η λογική της προσπάθειάς μας δεν είναι η φιλανθρωπία αλλά η αλληλεγγύη. Για αυτό και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη δημιουργία πρότυπων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας».
Στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να συμμετέχουν οικονομικά αδύναμες οικογένειες και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα που είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου και πληρούν τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο. Όλες οι υπηρεσίες του δήμου δέχονται καθημερινά προσφορές από πολίτες, σωματεία και εθελοντές.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται σε χώρο επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 152 και Γιάννη Ρίτσου (Σταυρούπολη, τηλ. 2310604904).