Σύσκεψη ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προς τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και των εκλογικών συνδυασμών.
Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους περισσότερους συνδυασμούς και κόμματα, που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και της 25ης Μαΐου 2014, ήταν η κατανομή των χώρων προβολής και ο καθορισμός του τρόπου χρήσης τους, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με όσα ορίζει η εκλογική νομοθεσία.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, υπέβαλε τρεις προτάσεις σχετικά με την κατανομή των 408 στεγάστρων διπλής όψης για προεκλογικούς σκοπούς, εκ των οποίων οι δύο έγιναν ομόφωνα δεκτές.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές, αποφασίστηκε να κατανεμηθεί ισότιμα στους υποψήφιους Δημάρχους το 40% των όψεων των στεγάστρων (συνολικά 163 όψεις) ενώ όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 30% και θα κατανεμηθεί ισότιμα στους υποψήφιους Περιφερειάρχες (συνολικά 122 όψεις).
Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση σχετικά με την ίση κατανομή του 30% των όψεων των στεγάστρων στην περίπτωση των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα, προκειμένου να εγκριθούν οι τελικές αποφάσεις.