Συνέντευξη στη web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης όπου μεταξύ άλλων απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς τρίτων ότι το «Ποτάμι» είναι πασοκογενές.


«Εμείς δεν έχουμε κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ενα στα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος σοβαρά να υποστηρίξει ότι εμείς είμαστε η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που είμαστε εμείς είναι ότι εκφράζουμε, νομίζω, μία απαίτηση της κοινωνίας για την εμπλοκή στην πολιτική νέων ανθρώπων. Αυτό είναι το ξεκάθαρο σημάδι».

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη, μοναδική διέξοδο αποτελεί «ένα εθνικό σχέδιο δράσης» και «να κάτσουν οι πολιτικοί κάτω να δουλέψουν, να μην έχουν τις έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό, είτε με τη μορφή των μνημονίων, είτε με τη μορφή άρνησης των μνημονίων - γιατί και τα δύο είναι το ίδιο λαϊκίστικα. Εμείς έχουμε την τόλμη και θα το επιχειρήσουμε, και θα δούμε αν και οι άλλοι έχουν την τόλμη», είπε. Για την Ευρώπη, δήλωσε «εχθρικός απέναντι στους ευρωσκεπτικιστές» και υπέρμαχος της ενίσχυσης του ρόλου της Ευρώπης, αλλά όχι της ομοσπονδιακής εκδοχής της.

Επίσης αναρωτήθηκε αν το «νέο αίμα» στα ψηφοδέλτια των κομμάτων αποτελεί «αντιπερισπασμό στο Ποτάμι».

«Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι σε όλους τους συνδυασμούς, αλλά το θέμα είναι ποιανού μέθοδος είναι αυτή» απάντησε στην ερώτηση σε τι διαφέρει το δικό του ψηφοδέλτιο με το «νέο αίμα» στην πολιτική, μια μέθοδος η οποία έχει υιοθετηθεί από πολλά κόμματα. Το θέμα είναι «ποιος το κάνει εξαρχής με αποφασιστικότητα και με δύναμη», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Τα παλιά κόμματα αφότου εμφανίστηκε το Ποτάμι και έβαλε καινούργιους ανθρώπους μπροστά άρχισαν να βάζουν και κάποιους από την κοινωνία. Βάζουν επειδή το πιστεύουν ή βάζουν απλώς για να κάνουν αντιπερισπασμό στο Ποτάμι; Αυτό ας το κρίνει ο πολίτης» συμπλήρωσε.