Χθες, Πέμπτη 10 Απριλίου, περίπου 25 μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν, για άλλη μια φορά, να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους ασθενείς αλλά και τους εθελοντές και εργαζόμενους στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, στο Πέραμα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Γιατρών του Κόσμου, «με τα γνωστά διακριτικά, έκαναν συγκέντρωση έξω από το ιατρείο, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Δυστυχώς, τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά που τρομοκρατήθηκαν».

 Οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν ως επιθετική και προκλητική κίνηση την ενέργεια της Χρυσής Αυγής, που στρέφεται ευθέως κατά των ασθενών αλλά και των εθελοντών της Οργάνωσης και δηλώνουν: «Όχι μόνο καταγγέλλουμε, αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, γιατί η ανθρώπινη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι η πιο δυνατή απάντηση στον εκφοβισμό».

«Οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης και την δέσμευσή τους στον όρκο του Ιπποκράτη, συνεχίζουν να περιθάλπουν ανθρώπους χωρίς διακρίσεις ανεξάρτητα από φυλή, φύλλο, θρησκευτικές πεποιθήσεις» επισημαίνουν και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν αμετακίνητοι να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην υγεία… όπου υπάρχουν άνθρωποι.