Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών, που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στα βασανιστήρια κατά του αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι,
από τα οποία επήλθε τελικά ο θάνατός του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 15 κατηγορούμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπέβαλαν για πάνω από δύο ώρες τον 42χρονο κρατούμενο «συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια», προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία του συναδέλφου τους, Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου. Οι υπόλογοι υπάλληλοι, όπως αναφέρεται, έριχναν νερό στον αλλοδαπό κρατούμενο για να είναι πιο επώδυνα τα χτυπήματά τους.
«Ενεργώντας όλοι από κοινού χτυπούσατε τον Ιλί Καρέλι με γροθιές, λακτίσματα και με τη χρήση τμήματος κλινοσκεπάσματος, διαμορφωμένου σε αυτοσχέδιο κοχλιότυπο βούρδουλα, μήκους περίπου 50 εκατοστών, σε διάφορα σημεία του σώματός του, στην πλάτη, στα πόδια, κυρίως στα πέλματα των ποδιών (φάλαγγα) και τις γαστροκνημίες (γάμπες), στους γλουτούς, το στήθος, την κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, ρίχνοντάς του ταυτόχρονα νερό, ώστε τα χτυπήματα να καθίστανται πιο επώδυνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο.
Οι περιγραφόμενες πράξεις βασανισμού τελέστηκαν από τις 3.57 μ.μ. μέχρι τις 6.38 μ.μ. στον χώρο αναμονής των φυλακών Νιγρίτας -γνωστός στη γλώσσα των σωφρονιστικών υπαλλήλων ως "ψυγείο"- όπου οδηγήθηκε αρχικά ο αλβανός βαρυποινίτης, μετά την άφιξή του στο κατάστημα κράτησης, μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες τεχνικές εργασίες στο κελί όπου επρόκειτο να κρατηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ