psomiadis_ipopsifiotita_20140410_01.jpg

Ψωμιάδης μαινόμενος… Δεν άφησε κανέναν: Σαμαρά, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Βενιζέλο… Ήταν πυρ και μανία που τον άφησαν εκτός κόμματος.

 

Σήμερα ανήγγειλε τη μετατροπή του ομίλου πολιτικού προβληματισμού «Πατρίδα» σε κόμμα. Δήλωσε πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτοχαρακτηρίστηκε «Πάμπλο Γκαρσία της πολιτικής» και χαρακτήρισε «γενόσημο» τη σημερινή Νέα Δημοκρατία στην οποία, όπως είπε, θα επιστρέψει «αν αλλάξει ηγεσία». Έσπευσε, πάντως, να προσθέσει, ότι δε θα προκαλέσει προβλήματα «στην παράταξη στην οποία ανδρώθηκε».

Ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι η συμμετοχή του στις ευρωεκλογές με την «Πατρίδα» είναι το πρώτο βήμα, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για συμμετοχή και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε τα παράπονα που έχει από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τον κατηγόρησε ότι «δε φέρθηκε αντρίκια», ότι «γράφει την πιο μαύρη σελίδα στη μεγάλη ιστορία της Νέας Δημοκρατίας» και ότι δεν κυβερνά ο ίδιος, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εγώ ψήφισα Σαμαρά και μου… βγήκε Βενιζέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «ο Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε το δήμο Θεσσαλονίκης στον Γιάννη Μπουτάρη», μέσω της τροπολογίας Μιχελάκη.

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τον χαρακτήρισε «κόμμα αφοριστικό, μηδενιστικό και ισοπεδωτικό».

Υποστήριξε επίσης ότι οι εθνικές εκλογές σ’ αυτή τη συγκυρία, είναι επικίνδυνες. Πρόσθεσε πως ο ίδιος θα στηρίξει κεντροδεξιούς υποψηφίους.

Το σήμα της «Πατρίδας», όπως εμφανίστηκε στο μπάνερ πίσω από τον ομιλητή, είχε τη φωτογραφία του ιδρυτή της, Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά και αυτήν του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.