Με εργαζόμενους/ες στην υπηρεσία καθαριότητας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, που στεγάζεται στην οδό Σολωμού, συναντήθηκαν και συζήτησαν σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με κλιμάκιο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και ο Μηνάς Μοναστηρίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, υποψήφιος του συνδυασμού «Ανατροπή» στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στις προσπάθειες αυτής της υπηρεσίας στηρίζεται το υπέρογκο έργο της καθαριότητας στο κέντρο της πόλης. Απασχολούνται 26 μόνιμοι υπάλληλοι, εννέα με σύμβαση αορίστου χρόνου, 73 συμβασιούχοι με ασφαλιστικά μέτρα, 48 με προσωρινή δικαστική διαταγή και 41 «πενταμηνίτες» με αμοιβή 400 ευρώ, ενώ 23 απασχολούνται ως καθαριστές σε εσωτερικές υπηρεσίες του δήμου.
«Η θρυμματισμένη αυτή εικόνα του προσωπικού στην καθαριότητα αποτυπώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις αποκρουστικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, που ουσιαστικά προκαλεί και ανακυκλώνει την ανεργία με ορατό πλέον στόχο την παράδοση της ζωτικής αυτής υπηρεσίας σε ιδιωτικές εταιρίες, όπως ήδη έχει κάνει ο επιχειρηματίας και εκλεκτός της συγκυβέρνησης δήμαρχος με την ανακύκλωση και τις επισκευές των οχημάτων του δήμου, αποστερώντας την πόλη από πολύτιμους πόρους που καταλήγουν στις τσέπες γνωστών διαπλεκόμενων», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι τον ευχαρίστησαν γιατί επανειλημμένα έχει υποστηρίξει τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στα δικαστήρια τις προσφυγές τους για να παραμείνουν στην εργασία, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αυτό εξυπηρετεί το συμφέρον των δημοτών που πληρώνουν την καθαριότητα.
Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και της «Ανατροπής» παρουσίασαν και συζήτησαν τις θέσεις τους με τους εργαζόμενους στην αντιδημαρχία Υποδομών και Δικτύων στην οδό Αγγελάκη 13, όπου το ήδη συρρικνωμένο επιστημονικοτεχνικό προσωπικό της, εκτός από το δυσβάσταχτο έργο που διεκπεραιώνει, απειλείται και από την «αξιολόγηση», δηλαδή το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων/απολύσεων προσωπικού από τους ΟΤΑ, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. Ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε πως θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι στην κατ’ ευφημισμόν αξιολόγηση προσωπικού από ιδιώτες μάνατζερ και με κριτήρια επιχειρηματικότητας, λάτρης των οποίων είναι η διοίκηση Μπουτάρη, η οποία μάλιστα συμμετείχε στη διαμόρφωσή τους.
Στις έξι το απόγευμα υποψήφιοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Τριαντάφυλλο Μηταφίδη θα περιοδεύσουν στην περιοχή Αγίων Αναργύρων στην Άνω Πόλη.