Ερώτηση σχετικά με τις διαφημίσεις καρτών υγείας απηύθυναν προς τον υπουργό Υγείας, Ά. Γεωργιάδη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ι. Βρούτση, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και ο Β. Κικίλιας, βουλευτής Α΄ Αθηνών.



Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την προστασία πολιτών και ιατρών, εάν έχουν ελεγχθεί οι εταιρίες που προωθούν τις κάρτες υγείας, καθώς και οι εταιρείες που διαφημίζουν ιατρικές υπηρεσίες και δραστηριοποιούνται στη μεσιτεία τέτοιων υπηρεσιών, δεδομένου ότι η διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών όσο και η μεσιτεία απαγορεύονται ρητώς, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς οι κ.κ. Αυγενάκης και Κικίλιας.
Στην ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου αναφέρεται ότι «οι εν λόγω κάρτες ιατρικής φροντίδας παρέχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης ιατρικών υπηρεσιών μιας σειράς ανεξαρτήτων κλινικών με υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία», ωστόσο όπως υποστηρίζει δεν είναι δυνατόν με τόσο μηδαμινό κόστος ετήσιας συνδρομής (150 ευρώ) να είναι διασφαλισμένη η ποιότητα των εξετάσεων «καθώς ένα εργαστήριο έχει κόστη που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των φαρμάκων των αντιδραστηρίων, αλλά και τη συντήρηση των μηχανημάτων».
Συνεπώς, σύμφωνα και με καταγγελίες, που συνεχώς πληθαίνουν, εξάγεται το συμπέρασμα ότι πιθανότατα πρόκειται για σχέδιο μάρκετινγκ που ωστόσο προκαλεί σύγχυση στους πολίτες καθώς «με τις διαφημίσεις δημιουργείται η εντύπωση ότι οι κάρτες υγείας εξασφαλίζουν υπηρεσίες υγείας ανάλογες με εκείνες των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ασφαλιστικές αλλά μεσιτικές, ενώ τόσο η διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών όσο και η μεσιτεία απαγορεύονται ρητά. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι παρέχουν και μεγάλες εκπτώσεις χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαίωσης αυτού του ισχυρισμού, καθόσον δεν υπάρχουν δημόσιοι πίνακες αρχικών τιμών για σύγκριση, και επομένως παραμένουν απροστάτευτοι ανασφάλιστοι πολίτες αλλά και ιατροί», καταλήγουν.