kalafatis_matis_01.jpg

Οργιάζουν οι φήμες στη Θεσσαλονίκη, ως αυτήν την ώρα, για συνεργασία του Χρήστου Μάτη, που ανακοίνωσε, σήμερα, τη ματαίωση της καθόδου της παράταξής του στις εκλογές, με την παράταξη “Θεσσαλονίκη Εντάξει” του Σταύρου Καλαφάτη.

 

Όσοι μιλούσαν για συνεργασία έπαιρναν αφορμή από δύο, κυρίως, γεγονότα: Πρώτα το ότι ο Σταύρος Καλαφάτης, με ανακοίνωσή του αμέσως μετά την δήλωση Μάτη για την αναστολή της καθόδου στις εκλογές, έσπευσε να πλέξει, σύντομα και λιτά, το εγκώμιο του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης. Έπειτα, ότι ο Χρ. Μάτης, πολύ καιρό πριν ο Σταύρος Καλαφάτης ανακοινώσει την κάθοδό του για τις δημοτικές εκλογές, είχε επαφές με τα στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν μόνον καλά λόγια να πουν για την προσπάθειά του στο δήμο Θεσσαλονίκης.

“Επί τρεισήμισι χρόνια, ο Χρήστος Μάτης κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, στηλιτεύοντας τις πρακτικές Μπουτάρη”, έλεγε, χθες βράδυ, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στα δυτικά, ο οποίος, όμως, ψηφίζει στον κεντρικό δήμο και “έχει άποψη και λόγο”. Έδειχνε, έτσι, πως η περίπτωση να κατέβει, ο Μάτης, με το ψηφοδέλτιο Καλαφάτη, είναι ενδεχόμενο που δεν το αποκλείουν από την Μητροπολίτου Ιωσήφ…

Αλλά και ο ίδιος ο Σταύρος Καλαφάτης, έχει εκφραστεί θετικά και στο παρελθόν για την προσπάθεια του Χρήστου Μάτη στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η απογευματινή ανακοίνωσή του, άλλωστε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Το αν, τελικά, θα δούμε τον Χρήστο Μάτη στο ψηφοδέλτιο της παράταξης “Θεσσαλονίκη Εντάξει” είναι θέμα που, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, θα κριθεί στις λεπτομέρειες.