Τη διενέργεια διαγωνισμού για το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.) ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην 8η τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα Δευτέρα 14 Απριλίου. 

Ο διαγωνισμός αφορά την ανάθεση των υποστηρικτικών μελετών με αντικείμενο τη χωροθέτηση με τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και την αδειοδότηση λειτουργίας Κ.Α.Ν. και των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου του δήμου Θεσσαλονίκης, 
Είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε την ίδρυση Κέντρου Αποτέφρωσης και τη χωροθέτησή του εντός των Κοιμητηρίων Αναστάσεως.
Πρόκειται για ένα «έργο υπερτοπικής σημασίας και κοινωνικά επιβεβλημένο, όπως το χαρακτηρίζουν και οι δύο προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος των μελετών που έχουν συνταχθεί με  τις προηγούμενες ενέργειες του Δήμου, κατά το κείμενο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την πολεοδόμηση χώρων κοινωφελών χρήσεων σε εκτός σχεδίου περιοχή, απαιτείται να εκπονηθούν συγκεκριμένες περιβαλλοντικές και γεωλογικές υποστηρικτικές μελέτες, που προτείνεται να ανατεθούν κατόπιν διαγωνισμού.
Η περιοχή μελέτης θα περιλαμβάνει το χώρο των Κοιμητηρίων, τον προτεινόμενο χώρο του Κ.Α.Ν. και τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο των Κοιμητηρίων - σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου - σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στο Δήμο Θεσσαλονίκης από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ. 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποχρεούται να εκπονήσει και να υποβάλει στο ΥΠΕΚΑ πλήρη τοπογραφική, γεωλογική και υδροτεχνική μελέτη καταλληλότητας και επάρκειας χώρου και μέσων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός έτους από τη δημοσίευση του νόμου.