exodos_03.JPG

Συνεχίζεται σήμερα, σε χειμωνιάτικο σκηνικό, η έξοδος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης όπως και άλλων αστικών κέντρων, προς την επαρχία, για τον εορτασμό του Πάσχα.

Ο αριθμός των εκδρομέων είναι μειωμένος σε σύγκριση με πέρυσι, προφανώς λόγω καιρού. Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, χιόνισε σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και η κυκλοφορία των οχημάτων προς και από το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο νομό Πέλλας, διεξάγεται με αλυσίδες. 

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία πλησιάζει τους 15 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, αλλά σε Φλώρινα και Κοζάνη είναι κοντά στους 10-11 βαθμούς, ενώ το πρωί οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλότερες 

Η τροχαία εφαρμόζει και φέτος έκτακτα μέτρα ασφαλείας, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, με απαγόρευση στην κυκλοφορία των φορτηγών και με μπλόκα σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. 

Στους οδηγούς αυτοκινήτων, που αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη, διανέμονται από τροχονόμους  έντυπα φυλλάδια, με οδηγίες και ευχές, στα διόδια Μαλγάρων, Ανάληψης Λαγκαδά και στην έξοδο προς Χαλκιδική. 

Για τους κοντινούς προορισμούς, σε Χαλκιδική και Πιερία, αναμένεται ότι η έξοδος θα κορυφωθεί από αύριο το απόγευμα, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών για την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα.