Οι αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη στη σημερινή ατζέντα του υποψήφιου δημάρχου της πόλης Σταύρου Καλαφάτη. Παραβρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), με τον πρόεδρο του φορέα Γιάννη Παλαιστή να τον ενημερώνει  αναλυτικά για μια σειρά από θέματα αρμοδιότητας του Συμβουλίου.

Μετρό, τραμ, αναδιάρθρωση του ΟΑΣΘ, στάσεις και στέγαστρα, ηλεκτρονικό εισιτήριο, λεωφορειολωρίδες, διαδημοτική συγκοινωνία «έπεσαν», ανάμεσα σε άλλα, στο τραπέζι


Αναλυτικά, κ. Παλαιστής ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το ΣΑΣΘ για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και ζήτησε τη στήριξή του ώστε να μετεξελιχθεί το ΣΑΣΘ σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων. Η ενημέρωση περιλάμβανε το πρώτο στην Ελλάδα Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που διαθέτει η Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παλαιστής υπογράμμισε ότι η σχετική μελέτη, όπως και το σχέδιο για τη μετεξέλιξη του ΣΑΣΘ σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων, είναι στα χέρια του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ είπε ότι έμφαση και βασική προτεραιότητα του ΣΑΣΘ είναι η ολοκλήρωση του μετρό, η έναρξη υλοποίησης του τραμ και η αναδιάρθρωση του ΟΑΣΘ. Σε ό,τι αφορά τη μελέτη για τη χωροθέτηση και τις προδιαγραφές των στάσεων και στεγάστρων, ο κ. Παλαιστής είπε ότι ολοκληρώθηκε και στο επόμενο διάστημα, μετά και τη σχετική έγκριση του υπουργείου, θα μπορεί να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί.

Παράλληλα, ο κ. Παλαιστής ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη ότι ήδη ο ΟΑΣΘ διερευνά να προμηθευτεί 100 εκδοτικά μηχανήματα (τα πρώτα 40 έχουν παραληφθεί και θα εγκατασταθούν από το καλοκαίρι και ήδη γίνεται η επιλογή των γραμμών), που θα τοποθετηθούν σε αστικά λεωφορεία, ώστε να ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Για τις τέσσερις νέες λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ είπε ότι διαπιστώνεται μεγάλη παραβατικότητα, λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων αστυνόμευσης, ενώ σημείωσε πως προεκλογικά όλοι θυμήθηκαν τη διαδημοτική συγκοινωνία... Τέλος, με μελέτη του ΣΑΣΘ εντάχθηκε το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στους χάρτες της Google.

Ο κ. Καλαφάτης έβαλε σε προτεραιότητα το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τη μετεξέλιξη του ΣΑΣΘ σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων και τη μελέτη για τις στάσεις και τα στέγαστρα.

"Πιστεύω στη μετεξέλιξη του ΣΑΣΘ σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων και σε ενίσχυσή του, ώστε να είναι ο φορέας που μελετά, δημοπρατεί και υλοποιεί έναν ενιαίο σχεδιασμό για το ζήτημα της κυκλοφορίας συνολικά. Το μετρό είναι πυλώνας για τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη και το τραμ είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική ως συμπληρωματικό μέσο και μάλιστα απαραίτητο. Θα περιμένω την ολοκλήρωση της μελέτης", υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος έθεσε τρία ζητήματα:
  • Συνεργασία της δημοτικής αρχής με την ΕΛΑΣ. "Οι τακτικές συσκέψεις της δημοτικής αρχής με την Τροχαία και την Αστυνομία είναι απαραίτητες, αλλά δε γίνονται σήμερα. Το πρόβλημα του κυκλοφοριακού είναι ασφυκτικό και μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη από κάθε άλλη πόλη στην Ελλάδα. Ο Δήμος φέρει ευθύνες", είπε.
  • Κόστος και χρηματοδότηση. "Να μιλήσουμε για όλα τα μέσα που μπορεί να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, αλλά έπειτα από μια ανάλυση κόστους οφέλους".
  • Εφικτότητα. "Να δούμε τις ρεαλιστικές δυνατότητες για να υλοποιηθούν οι προτάσεις μας. Το τραμ για παράδειγμα είναι πολύ καλό, αλλά αν αφαιρέσει έξι ή επτά μέτρα ωφέλιμο χώρο από το αυτοκίνητο, τότε πρέπει να σκεφτούμε αν είναι εφικτό".

Ο κ. Καλαφάτης σημείωσε πως χρειάζεται ενίσχυση του ΣΑΣΘ με περισσότερους επιστήμονες και συνεχάρη τον κ. Παλαιστή για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τη σημαντική δουλειά που υλοποιεί ο φορέας. "Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να βοηθήσει στην εξεύρεση ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων. Θα έχουμε συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία", δήλωσε.

Ο κ. Παλαιστής για... δώρο του έδωσε φάκελο με αναλυτική ενημέρωση όλου του έργου του ΣΑΣΘ. "Το καλύτερο δώρο που μπορείς να μου κάνεις είναι δουλειά. Εγώ το δώρο που θα σου κάνω είναι αποτελεσματικότητα", είπε ο κ. Καλαφάτης στον κ. Παλαιστή.

Πηγή: Δελτίο Τύπου