«Όταν εγκαινιάστηκε το συντριβάνι, στα τέλη του 19ου αιώνα, για δύο μέρες ανάβλυζε βυσινάδα». Με τη φράση αυτή, που ακούγεται στο νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, η υποψήφια δήμαρχος
Θεσσαλονίκης Ελεάννα Ιωαννίδου θυμίζει στους Θεσσαλονικείς τον τρόπο με τον οποίο η πόλη γιόρτασε το προσβάσιμο σε όλους νερό.
Στο βίντεο η Ελεάννα Ιωαννίδου και δύο υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση», ο Οδυσσέας Χιλιτίδης και η Βίκυ Σκορδαλού, καλούν τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στο δημοψήφισμα που οργανώνει το «Σώστε το Νερό» στις 18 Μαΐου, στα εκλογικά τμήματα της πόλης.
Η Ελεάννα επικαλείται τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΥΑΘ σύμφωνα με τις οποίες το νερό πωλείται γιατί είναι «φιλέτο» και σημειώνει ότι «κάποιοι αποφάσισαν πως τα συλλογικά αγαθά δεν ανήκουν στα παιδιά μας αλλά είναι σφάγια στο τσιγκέλι».
«Το νερό δεν πωλείται για να σωθεί η χώρα από το χρέος», τονίζει ο Οδυσσέας, ενώ η Βίκυ θυμίζει ότι στις 18 Μαΐου θα υπάρχει μια τρίτη κάλπη έξω από τα εκλογικά τμήματα, η κάλπη του δημοψηφίσματος που οργανώνεται με πρωτοβουλία της κίνησης «Σώστε το νερό».
Το μήνυμα της δημοτικής κίνησης « Γειτονιές σε δράση» που ακούγεται και στο βίντεο είναι σαφές: «Ψηφίζουμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Στις 18 Μαΐου, και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα, δεν ξενερώνουμε, παίρνουμε το νερό στα χέρια μας, ψηφίζουμε για τη ζωή μας».