Είπε "όχι", ο Λάκης Λαζόπουλος, στον Αλέξη Τσίπρα. Αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ο Λάκης Λαζόπουλος επικαλείται φόρτο εργασίας και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να συμμετέχει ενεργά στη ζωή του τόπου από τη θέση που ήδη έχει.

Εξαπολύει έμμεση επίθεση χωρίς, να τον κατονομάσει, στο Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ' την κατάσταση, τρέχει μ' ένα σακίδιο στον ώμο για να προλάβει την ανατροπή της.»

«Γνωρίζω επίσης και βλέπω την υπερπροσπάθεια των υποτακτικών της χώρα μας να στηρίξουν μια Ευρώπη της Γερμανίας. Κατανοητό. Ήταν πολλές οι γερμανικές εταιρείες που συνεργάστηκαν με το Ελληνικό Δημόσιο και άπειροι τον αριθμό οι υπογράφοντες τα έργα αυτά, με το αζημίωτο που λέει κι ο λαός μας. Το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση, τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της κατάστασης» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Ο κ. Λαζόπουλος προσθέτει ότι «υπάρχουν άνθρωποι πολλοί με ανάστημα στη χώρα αυτή που μπορούν να συμβάλουν σε μια νέα πορεία της Ευρώπης. Δεν είμαι εγώ ο απαραίτητος. Ας μην γίνω σαν τους υπερτραφείς της νόησης που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν τα μούτρα τους, από το τζάμι της τηλεόρασης. Αυτούς από τους οποίους άλλωστε, η χώρα κινδύνευσε να χάσει οριστικά τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Από αυτούς που αυτοβαπτίστηκαν σωτήρες μας αμέσως μετά».

Η απάντηση του Θεοδωράκη

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, έδωσε απάντηση σε συνέντευξή του στην Espresso της Κυριακής:
 
Ερωτηθείς για το εάν ενοχλείται από τη σάτιρα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε στην ότι είναι φίλος πολλών τηλεοπτικών προσώπων που κάνουν σάτιρα. Για τον Λάκη Λαζόπουλο ο επικεφαλής του «Ποταμιού» υποστήριξε ότι «ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη».