Εξαγγελίες για τροπολογίες, διαβεβαιώσεις περί μη άλλων αλλαγών και... έντονες συζητήσεις. Αυτά ήταν τα κύρια σημεία της επίσκεψης Άδωνι Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη...


Την πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Τον κ. Γεωργιάδη περίμεναν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, στην είσοδο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, το οποίο επισκέφθηκε πρώτο. Είχαν έντονο διάλογο, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με μηδενικές αυξήσεις, ώστε να διατηρήσουν τα θεσμικά τους δικαιώματα.

Κατά την επίσκεψή του στο Παπαγεωργίου, ο κ. Γεωργιάδης εγκαινίασε το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής και το ειδικό μηχάνημα pet scanner, το οποίο χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Ανακοίνωσε πως η μονάδα θα λειτουργήσει πλήρως από το Σεπτέμβριο, ενώ, στους επόμενους μήνες, θα τοποθετηθεί ανάλογο μηχάνημα και στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Κατά την αποχώρησή του, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την πολύωρη αναμονή στα νοσοκομεία. «Μπορεί να περιμένουμε εννέα ώρες, όμως το ίδιο συμβαίνει και στο Όσλο», υποστήριξε ο υπουργός.

Προτροπές για τηλεφωνήματα 

Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, στην Τούμπα, επισκέφθηκε, σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ξεναγήθηκε στα ιατρεία και τα… άκουσε από γιατρούς και πολίτες, για το πενταύρο εισιτήριο, αλλά και την έλλειψη γιατρών, μετά την αλλαγή στο ΠΕΔΥ.

Ο υπουργός κάλεσε τους δημοσιογράφους να τον… πλησιάσουν, για να πει πως τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, ισχύουν και για τους ανασφάλιστους. Επέμενε, μάλιστα, πως, όταν ο πολίτης καλεί στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα του ΠΕΔΥ, για να κλείνει ραντεβού, η επιχείρηση που έχει αναλάβει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση οφείλει να κλείνει όσα ραντεβού ζητήσει ο πολίτης στο κάθε τηλεφώνημα –κι όχι μόνον ένα. Προέτρεψε, δε, τους πολίτες, να επιμένουν σε αυτό.

Τροπολογία για τους 14 του "Παναγία"

Πρώην εργαζόμενες στο νοσοκομείο «Παναγία» της Νέας Κρήνης ανέμεναν τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στην είσοδο του συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ, όπου θα μιλούσε σε διεθνές συνέδριο το οποίο διεξαγόταν εκεί. Οι εργαζόμενες κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα.

Ζήτησαν από τον υπουργό να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, καθώς μεταφέρθηκαν σε υπηρεσίες της Αθήνας, μετά τη συγχώνευση του νοσοκομείου με τον «Άγιο Παύλο» στον Φοίνικα και η απόσπαση που είχε αποφασιστεί γι αυτές λήγει σε τρεις μήνες.

Τι θα γίνει με μας; Δεν μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα με την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη και την δουλειά μας στην Αθήνα», του έλεγαν.

Ο κ. Γεωργιάδης υποσχέθηκε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, που να λύνει το πρόβλημα των 14 εργαζόμενων, οι οποίοι, από το «Παναγία» της Νέας Κρήνης βρέθηκαν σε Υγειονομικές Υπηρεσίες της Αθήνας κι από εκεί με ολιγόμηνες αποσπάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως «το θέμα της διαθεσιμότητας έκλεισε» και «δε θα κλείσουν ή δε θα συγχωνευτούν άλλα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη», ενώ παραδέχτηκε πως «η κατάσταση των εφημεριών είναι τραγική». Όσο για την περίπτωση του «Παναγία» υποστήριξε πως αυτήν τη στιγμή, ο «Άγιος Παύλος» στον Φοίνικα εμφανίζει, με κλειστό το «Παναγία», πληρότητα μόλις 65%.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Γεωργιάδης, στον σύντομο χαιρετισμό του, έκανε λόγο για «εθνική επιτυχία», αναφερόμενος στα όσα έγιναν, τα τελευταία χρόνια, με το δημόσιο χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σε... ένα γραφείο εργαζόμενοι - υπουργός

«Θερμή» υποδοχή περίμενε τον υπουργό Υγείας, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι. Εργαζόμενοι άπλωσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα, όταν ο κ. Γεωργιάδης μπήκε στο κτίριο διοίκησης, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του νοσοκομείου, ακολούθησαν και οι εργαζόμενοι κι από πίσω τους μπήκαν και αστυνομικές δυνάμεις!
Στο γραφείο της διοίκησης διαμείφθηκε σύντομος και… ιδιαίτερα ζωηρός διάλογος, μεταξύ εργαζομένων και υπουργού, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έγιναν γνωστές.

Σε 6 μήνες ο χάρτης των νέων ιατρείων Σε ένα εξάμηνο θα είναι έτοιμος ο τελικός χάρτης των ιατρείων του πρώην ΕΟΠΥΥ που θα απομείνουν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε, τα νέα πολυιατρεία θα λειτουργούν και με σύστημα εφημεριών, σε συνδυασμό με νοσοκομεία, για να μειωθούν οι ουρές.