Βελτιωμένος θα είναι σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά προβλέπονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 ως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία και την ανατολική στερεά τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού αιγαίου με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Για τη Δευτέρα του Πάσχα η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα νότια και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και τα νότια.