Σχολιάζοντας τις απόψεις του συγγραφέα Νίκου Δήμου σχετικά με το Άγιο Φως, ο πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης σημείωσε τα εξής:
«Για να νιώσεις το θαύμα του Αγίου Φωτός, πρέπει να έχεις καθαρή καρδιά και πίστη. Δυστυχώς, κάποια τυφλωμένα ρετάλια της κοινωνίας έχουν προνομιακή αντιμετώπιση από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
»Με τέτοιου είδους σκληρές δογματικές δηλώσεις νομίζουν πως γίνονται της μόδας. Στις λέσχες, στις οποίες ανήκουν, αυτά πρεσβεύουν. Δυστυχώς, όσοι μιλάμε ακόμη για πατρίδα και ορθοδοξία, είμαστε γραφικοί και φασίστες…
»Ας έχουν υπόψη, πως κανένα ποτάμι δεν μπορεί να σβήσει το Άγιο Φως. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ως έλληνες ορθόδοξοι και θα ζήσουμε. Αλίμονο στην ταλαίπωρη πατρίδα μας από τέτοιες θεωρίες».
Υπενθυμίζουμε πως ο συγγραφέας Νίκος Δήμου -ο οποίος έχει συνδεθεί πολιτικά με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αν και ο τελευταίος τον "αδειασε" μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει- χαρακτήρισε σε πρόσφατο άρθρο του "ειδωλολατρικό σύμβολο" το Άγιο Φως.