Δ.Ζερβουδάκης: "Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει"
«Είμαι εδώ είμαι καλά και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!». Είναι λόγια οργής του τραγουδοποιού Δημήτρη Ζερβουδάκη προς τους φίλους τους, μετά τη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας που υπέστη.

Το εξαιρετικό τραγούδι του με τίτλο «Τα ανείπωτα» εκλάπη από δισκογραφική εταιρεία, με την ανοχή της ΑΕΠΙ, υπέστη καλλιτεχνικό βιασμό και μετατράπηκε σε σουξέ της νύχτας, παρά το ότι ο δημιουργός δήλωσε κάθετα την άρνησή του στο νεαρό αοιδό που επικοινώνησε μαζί του. Παρ’ όλα αυτά, ο δίσκος κυκλοφόρησε. «Τέλος πια. Να το έχουμε στο νου μας αυτό για όλα τα πράγματα γύρω μας. Αλληλεγγύη είναι η λέξη με το βαθύτερο νόημα που χάσαμε και τώρα σιγά σιγά ξαναβρίσκουμε. Σας ευχαριστώ όλους. Συνεχίζουμε δυνατά!», λέει στους φίλους του ο Δ.Ζερβουδάκης. 
Ήδη υπάρχει σελίδα υποστήριξης του τραγουδιού στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/taneipota?ref=hl. Ο Δ.Ζερβουδάκης αρνείται να μπλοκάρει το τραγούδι στο youtube.  

«Όχι φίλοι μου. Δε θα το μπλοκάρω. Αυτοί υποχρεούνται να το κατεβάσουν», δηλώνει. «Μέχρι να γίνει αυτό, τους αφήνω στη κρίση του κόσμου. Τα καλύτερα έρχονται», λέει καθώς ετοιμάζεται για δικαστικό αγώνα ώστε να προστατέψει τη δουλειά του και τη πνευματική του ιδιοκτησία.  

«Χάρηκε η ψυχή μου όλα αυτά τα χρόνια που νέα παιδιά τραγούδησαν με την ψυχή τους το τραγούδι μου στα στέκια τους! Αγόρια και κορίτσια με τίμησαν με το μεράκι και την αγωνία τους! Η ζωή δεν χρειάζεται άδεια!», τονίζει. Και προσθέτει: «Το ξήλωμα της ταυτότητας μας ξεκίνησε από την επίθεση στη γλώσσα μας και συνεχίστηκε με τον βιασμό της αισθητικής μας εδώ και χρόνια! Κάποιοι από αυτούς που υλοποιούν το εγχείρημα είναι και οι δισκογραφικές με τα απομεινάρια τους!». 

Όπως καταγγέλλει, η συγκεκριμένη δισκογραφική εταιρεία «σε συνεργασία με την ΑΕΠΙ» εξέδωσαν μία «άδεια» (για β΄εκτέλεση) μεταξύ τους δίνοντας την έγκριση «χωρίς καν να ρωτηθώ». «Το ηθικό μου δικαίωμα πάνω στην δουλειά μου αποτέλεσε ψιλό γράμμα για αυτούς και προχώρησαν στην δημόσια "εκτέλεση" του τραγουδιού μου, καθώς και στην ηχογράφηση του νέου τραγουδιστή τους. Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία και να μας πετάξουν ως περιττά φορτία. Τι ζηλεύουν τελικά από το "καταθλιπτικό" έντεχνο; Αυτοί τα έχουν όλα, γκλαμουριά, λεφτά, φώτα , προβολή ατελείωτη και και και... Το μόνο που ζήτησα ήταν να με αφήσουν στον δρόμο μου και στην ησυχία μου. Δεν τους ενόχλησα ποτέ και για τίποτε» καταλήγει ο Δ.Ζερβουδάκης.

Σάκης Αποστολάκης