Καθαρισμός Βασιλικού Θεάτρου
και περιβάλλοντος χώρου του από τα γκράφιτι 
Σε καθαρισμό του Βασιλικού Θεάτρου και του περιβάλλοντος χώρου του από τα γκράφιτι,  με τα οποία «λέρωσαν» μνημεία και κτίρια  στην περιοχή του Λευκού Πύργου δήθεν φίλαθλοι, θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το σωματείο παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του Άρη συγκέντρωσε το ποσό των 600€, για να καλύψει μέρος του κόστους καθαρισμού, πρωτοβουλία που χαιρετίζει η Πολιτιστική Εταιρεία. 

Υπενθυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα ο Λευκός Πύργος και ο χώρος γύρω του, συμπεριλαμβανομένων του Βασιλικού Θέατρου και του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, έπεσαν θύματα της οργής κάποιων «φιλάθλων», που τα γέμισαν συνθήματα. Η Πολιτιστική Εταιρεία απομάκρυνε ήδη τα γκράφιτι από το Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. 

Η παρέμβαση την επόμενη εβδομάδα θα γίνει υπό το συντονισμό και την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδήμαρχου Ποιότητας Ζωής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. 

Η πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Μένη Λυσσαρίδου ευχαρίστησε την εταιρεία, τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες που προστατεύουν τα μνημεία, τις πολιτιστικές υποδομές και ουσιαστικά την ιστορία της πόλης, είναι αξιέπαινες διότι προάγουν παράλληλα και τον πολιτισμό της καθημερινότητας. 

Πηγή: Δελτίο Τύπου