Ξεκίνησε χτες, Κυριακή, η 27η κατά σειρά «Εβδομάδα Λατρευτικής Μουσικής» η οποία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 11 Απριλίου. Η διοργάνωση αποτελεί θεσμό του Δ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.



Κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής, διοργανώνεται το μουσικό και θρησκευτικό οδοιπορικό ως ιδανικός προάγγελος της Μεγάλης Εβδομάδας που ακολουθεί. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν αξιόλογες Χορωδίες, καταξιωμένων Πρωτοψάλτες και καλλιτέχνες.

Σήμερα στις 19.30 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών θα παρουσιαστεί το βυζαντινό Ορατόριο «Από το Πάθος στην Ανάσταση», με την συμμετοχή 80μελούς χορωδίας των ιερών ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαράντα Εκκλησιών, Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας, Αγίου Ανδρέα Περιστεράς. Αφηγητές θα είναι η Μελίνα Μποτέλλη και ο Γιάννης Λεβιδιώτης, σε καλλιτεχνική διεύθυνση, επιμέλεια Πάρη Γκούνα.
Αύριο, Τρίτη 8 Απριλίου, στον ιερί ναό Παναγίας Φανερωμένης στην Καλλιθέα, στις 19:00 θα βρίσκεται  ο βυζαντινός χορός Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου «Φώτιος ο Μέγας», η Χορωδία Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης και ο βυζαντινός χορός Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ «Οι Τρεις Ιεράρχες».
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.