Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια και καταδικάζει τη βία.>>>
Την απερίφραστη καταδίκη της ενέργειας αυτής εξέφρασαν τα κόμματα, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων.
Μιχελάκης: "Καταδικάζουμε την επίθεση που έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ συνέδεσε την επίθεση με την προσπάθεια, που κάνει η Ελλάδα να ανακάμψει. "Την ώρα που η Ελλάδα κάνει βήματα προς τα μπρος, αυτή η κίνηση έρχεται να τρομάξει κάποιους για να μην επενδύσουν", σημείωσε.
Βούτσης: Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια, ενώ σημείωσε πως η μόνη απάντηση είναι μέσα από τις εκδηλώσεις της χθεσινής απεργίας "Αν υπήρχε επιλογή, ήταν η χθεσινή, δηλαδή κόσμος στους δρόμους. Αυτή είναι η απάντηση. Αντίσταση μαζική-λαϊκή και όχι τέτοιες ενέργειες που δημιουργούν σκότος και μια φοβία" και συνέχισε τονίζοντας πως "Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα-και επικοινωνιακά-θα σκεπάσει όχι μόνο την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά κυρίως την μαζική αντίσταση του κόσμου στη γενική απεργία που είχε επιτυχία χθες". Σε άλλο μήκος κύματος όμως οι δηλώσεις του κ. Σταύρου Κοντονή, που καταδίκασε μεν την επίθεση, αλλά τόνισε πως ο εκκωφαντικός ήχος της έκρηξης δεν θα κρύψει τα προβλήματα της χώρας, προκαλώντας την αντίδραση στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.
Κώστας Παπαδάκης: Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ καταδίκασε την βία και την ενέργεια αυτή στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ενώ σημείωσε πως τέτοιες ενέργειες είναι προβοκατόρικες: "Είναι και μετά η μαζική απεργία που υπήρξε χθες. Τέτοιου είδους μηχανισμοί προβοκατόρικοι αξιοποιούνται, έχουν και τέτοια στόχευση να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα".
Την επίθεση καταδίκασε και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, που δήλωσε πως η Αθήνα και οι κάτοικοί της δεν τρομοκρατούνται.και συνέχισε αναφέροντας: "Καταδικάζουν ομόθυμα την τρομοκρατία και υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα."