Τέλος στα σενάρια, που ήθελαν την επάνοδο της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό σχηματισμό, έβαλε ο Φώτης Κουβέλης.>>>
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αρχηγός τη ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κ. Μπαλτάκου, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως ακόμα δεν έχει κλείσει. Κατήγγειλε πως στην κυβέρνηση υπάρχουν και άλλα τέτοια στοιχεία σαν τον κ. Μπαλτάκο: "Έχουμε κι άλλα παραδείγματα συγκεκριμένα, δεν υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος και νόμος για τη χορήγηση της ιθαγένειας" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως ποτέ δεν θα γίνει συνομιλητής της Χρυσής Αυγής, ενώ τόνισε την εμπιστοσύνη του προς την ελληνική δικαιοσύνη.
Για τον κ. Μπαλτάκο ανέφερε: "Είχε δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις μας, σε συζήτηση για την τροπολογία για τη μουσουλμανική μειονότητα μού είχε δηλώσει “όπως εσείς στο DNA σας έχετε τα εργασιακά, εμείς έχουμε τα εθνικά”. 
Ταυτόχρονα τον φωτογράφισε ως τον κύριο υπεύθυνο για την απόσυρση του αντιρατσιστικού νόμου. 
Κρίνοντας την επιλογή του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης τόνισε πως δεν ήταν δική του επιλογή, άρα εγείρεται πολιτικό ζήτημα για την επιλογή αυτή.
"Δεν μπαίνω σε συγκυβέρνηση ούτε με Σαμαρά ούτε με Βενιζέλο» επισήμανε ο κ. Κουβέλης, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια και τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπαναχώρησε και από τη συμφωνία για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. "Η κυβέρνηση έχει κάνει δεξιά, βαθιά συντηρητική στροφή" εξήγησε. 
Ο κ. Κουβέλης προσπάθησε να δώσει τέλος και στα σενάρια για υποψηφιότητα του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών και δεν μπορούμε να μιλάμε επί μη πραγματικών στοιχείων. "Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τέλεια και παύλα", είπε. 
"Το μόνο που δημιουργεί ο κ. Ψαριανός είναι η λύπη των μελών του κόμματος για αυτά τα οποία πράττει, για αυτά τα οποία λέει. Όλοι μας κρινόμαστε", σημείωσε.