«Με τις ευρωεκλογές αυτές θέλουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κανάλι Rai Tre της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.
«Οι Ευρωπαίοι πολίτες κρατούν το μέλλον τους στα χέρια τους» πρόσθεσε και τόνισε πως «η πολιτική της κοινωνικής αποσύνθεσης και της μείωσης των δημοκρατικών ελευθεριών οδηγεί σε αδιέξοδο».
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Υπάρχουν τρία πολιτικά μπλοκ: το πρώτο απαρτίζεται από τη δεξιά και τους σοσιαλδημοκράτες, που έστω και αν δεν είναι το ίδιο πράγμα, στηρίζουν τις πολιτικές λιτότητας. Το δεύτερο το συνθέτει η άκρα δεξιά, η οποία θέλει τη διάλυση της Ευρώπης. Το τρίτο είναι το δικό μας, που είμαστε οι πιο ευρωπαϊστές, αλλά ζητάμε τη δημιουργία μιας διαφορετικής Ευρώπης».
Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε σίγουρος για την κυβερνητική προοπτική του κόμματός του: «Όταν o ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση της Ελλάδας -διότι είμαστε βέβαιοι ότι θα κυβερνήσουμε πολύ σύντομα- θα επιδιώξουμε τη δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, με τη στήριξη της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, για να βγούμε από το αδιέξοδο της λιτότητας» τόνισε.
Τέλος για το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη. Κατάφερε να μαζέψει πάνω από 150.000 υπογραφές για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι θα είναι η πραγματική έκπληξη της εκλογικής αυτής αναμέτρησης στην Ιταλία και ότι θα ενώσει τη μεγάλη παράδοση της αριστεράς με μια νέα ταυτότητα».