«Γίνε και εσύ μέρος του παιχνιδιού ενάντια στη φτώχεια». Με αυτό το σύνθημα ο δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Άρσις» και την ποδοσφαιρική ομάδα του Μακεδονικού ξεκίνησαν νέα εκστρατεία κατά της φτώχειας. Καθημερινά, έως και τις 12 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, θα συγκεντρώνουν τρόφιμα, παιχνίδια, φάρμακα, βιβλία και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να διαθέσει στο γήπεδο του Μακεδονικού (κόμβος Ευκαρπίας).
Η δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου Παύλου Μελά, όπως το κέντρο διάθεσης ειδών και τροφίμων, το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό φαρμακείο και η κουζίνα αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα στοχεύει και στη συσπείρωση, την κινητοποίηση, και την ευαισθητοποίηση των δημοτών.
Η διάθεση των τροφίμων προς τις άπορες οικογένειες του δήμου θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που έχουν ορίσει οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Διαμαντή Παπαδόπουλο, πρόκειται για ένα κάλεσμα αλληλεγγύης προς όλους τους πολίτες για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. «Η κρίση δημιούργησε νέες ανάγκες. Και μεις τα τρία τελευταία χρόνια απαντάμε σ' αυτές, φτιάχνοντας σύγχρονες δομές που στέκονται στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πολεμάμε στην πράξη τον κοινωνικό αποκλεισμό, δημιουργώντας έναν κόμβο αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης. Η ανάπτυξη για τον άνθρωπο αποτελεί στοίχημα αλλά και επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας».