Κοντά στους τραυματίες, πουν νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης.
Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, μέσω του προέδρου της Θεόδωρου Καραγιάννη, καταδίκασε το "τυφλό χτύπημα" από τους "γνωστούς- άγνωστους" και τόνισε την ανάγκη να εκλείψουν τέτοια περιστατικά.
"Δεν είναι δυνατόν, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης μας να έχουν μετατραπεί σε άνδρα ανομίας και χώροι συρροής ποινικών αδικημάτων. Δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2014 να εξευτελίζεται με αυτό τον τρόπο. Οι φοιτητές είναι ανυπεράσπιστοι και η δημόσια περιουσία καταστρέφεται από ομάδες λίγων. Για αυτό το προσεχές διάστημα θα κινηθούμε σε μία κατεύθυνση επαφής με την διοίκηση των πανεπιστημίων ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να τελειώνουμε με αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Ζητούμε όλοι να είναι αρωγοί αυτής της προσπάθειας διότι δεν είναι θέμα μόνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και όλων των φοιτητών".
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, που και αυτός με τη σειρά του καταδίκασε το περιστατικό: "Πράξεις βίας και τρομοκρατίας, μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ανεκτές. Τα ιδρύματα, πρέπει να είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι ανομίας ή δράσης ομάδων βίας και παρανομίας. Απαιτούμε τόσο η πολιτεία όσο και οι αρμόδιες αρχές να δράσουν επιτέλους ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και η δημόσια περιουσία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών πέραν των ίδιων των φοιτητών οι οποίοι νοιώθουν απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι. Για το λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρόταση μας για σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης των πανεπιστήμιων όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου."