Καταιγίδες αναμένονται, σήμερα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο. Στα ηπειρωτικά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες.


Τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα. Τις πρωινές ώρες τοπικά θα έχουμε περιορισμένη ορατότητα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 -και βαθμιαία νοτιοανατολικοί ώς 15 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική, όπου θα βρίσκεται μεγάλος όγκος εκδρομέων του ΠΑΟΚ, για τον τελικό του κυπέλλου, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία Θράκη  

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά Δυτική Πελοπόννησος  

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 23 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 ως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές μέχρι το απόγευμα.Άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ Και στα νότια δυτικοί, με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 15 ως 23 βαθμούς κελσίου.